Mai civilizációnk életminőségének veszélyei és lehetőségeink, hogy megelőzzük a betegségeket.

Mostani világunkban ahol nagy a népességrobbanás és nagyok a gazdasági különbségek a fejlett és elmaradott országok, sőt földrészek között sokan nem is tudják miért van ez a sok kóros elhízás, ami persze a betegségek kialakulásának  majd a korai halálozásnak egyik pillére.

A környezetét romboló emberiség a vesztébe rohan. Ez a folyamat az elmúlt 50 év alatt csak felgyorsult. Ma már nem ihatunk a patakok vizéből,mint ezt tehették probléma nélkül dédszüleink,nagyszüleink. Ma már a napsugarak se a régiek,hiszen az UV szűrő,az ózonréteg megsérült a fejünk felett,ma már a levegő sem az mint régen volt,de a termőföld sem ugyan az mint régen volt. Gondoljunk csak az agyonzsigerelt,agyonműtrágyázott talajra. Egy ország környezeti állapotával szorosan összefügg lakosságának egészsége. Nézzük az élelmiszereket amiket nagyüzemben gyártanak  tele ízfokozókkal és állományjavítókkal és rengeteg cukorral (ez utóbbi az ember csendes gyilkosa). Ezt a hatalmas embertömeget  ki kell szolgálni. A gyümölcsöket és zöldségeket már ideje korán leszedik az állandóan műtrágyázott, megváltozott és kizsigerelt talajból ,hogy elérjen épségben a  egyik kontinensről a másikig .A vitaminoknak és ásványi anyagoknak csak a töredéke képződik bennük és akkor még nem is beszéltem a permetezésekről a  különböző vegyszerek használatáról és a génmanipulálás hatásairól. Az állattenyésztésben például az állagjavító hormonok és antibiotikumok( amik köztudottan májkárosító szerek) rendszeres használata. Ezek a hatások lassan de szinte folyamatosan károsítják a szervezetet. Idézek egy orvosi véleményt a sok tíz és százezer orvos közül akik ugyan ezt vallják:

  A MAI EMBER JÓLLAKOTTNAK ÉRZI MAGÁT DE A TESTE ÉHEZIK!!!

Helytelen táplálkozási szokásaink következtében étkezésről étkezésre rendkívül sok méreganyagot (tartósítószerek,permetszerek,íz-,szín és állományjavító szerek) juttatunk  a szervezetünkbe,mely károsító anyagok rövid és hosszú távon káros hatásokat fejtenek ki.Az anyagcsere folyamatok nem megfelelő működése következtében felesleges salakanyagok halmozódnak fel,mely folyamat szintén a szervezet egyensúlyának felborulásához vezethet.Nagy gondot jelent a hiányos táplálkozás is,az az állapot ,amikor a szervezet a táplálkozás során nem kapja meg az egészséges működéshez szükséges
tápanyagokat.(A műtrágyázott,kizsigerelt talajban felnövő növények sem tartalmaznak annyi tápanyagot mint 20 vagy 30 évvel ezelőtt)

                       / Dr.Branka Molnár Stantic sejtkutató szakorvos/

 A mai világban 6 kg gyümölcsöt és zöldséget kéne ennünk naponta, hogy fedezni tudjuk vitamin és ásványi anyag szükségleteinket. Ugye ezt nem kell ragoznom mekkora képtelenség lenne. Persze a szervezetnek hiánya van és tiltakozik. Ekkor jönnek a betegségek...és mit csinálunk?Rohanunk a patikába ahol méreg drágán veszünk egy zacskó gyógyszert és ismét mérgezzük magunkat. Csak nézzük meg a gyógyszerek tájékoztatóját ahol felsorolnak egy tucatnyi mellékhatást. Nagyon közeli rokonomnak(Édesanyámnak) egyik ilyen termékére rá volt írva, hogy rendszeres szedése esetén infarktust okozhat: Kockázatokról kérdezze meg kezelőorvosát,gyógyszerészét! Nem akartam elhinni....hogy ilyen van? Mi a megoldás akkor?A megelőzés!Védeni és ápolni kell testünket illetve immunrendszerünket kizárólag természetes alapanyagból készült orvosilag ellenőrzött termékekkel! Sajnos az egészséget  ma már meg kell fizetni. Vannak nemzetközi cégek (Forever Living Product,DXN) csak hogy példákat említsek,ahol bárki,bárhol,bármikor hozzájuthat mindenfajta táplálék kiegészítőhöz és gyógyhatású készítményhez,mint ahogy a neves holland professzor írta:

  "Az egészség olyan mint a gondosan égetett gyertya.Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak sokáig fog égni"
                                                 (Manfred Kets De Vries)

Regisztráció:   http://halhatatlansagkave.egeszsegeskave.hu/ multilingual